Depression, Sissel

Jeg er endnu ikke så langt i uddannelsen, så jeg har lang tid endnu, før jeg skal være bare en nogenlunde socialrådgiver. Jeg er overbevist om, at det tager mange års erfaring, ude i det virkelige liv, før man er en erfaren socialrådgiver. I min optik kræver det også mere end erfaring, at blive god. Det er nemlig et virkeligt komplekst område, og det kræver en lang række kompetencer, at blive så god at man virkelig kan gøre en forskel.

Heldigvis er der stadig næsten 3 år tilbage af min uddannelse, for hold da op, jeg er så fordomsfuld! Jeg ville ønske at jeg var et større menneske, og kunne se tingene fra en stofmisbrugers synsvinkel, eller en kriminels.... men der er jeg slet ikke endnu. Faktisk er jeg stadig tilbøjelig til at tænke: "Du er selv skyld i at du er havnet i den situation du er i!" Det kan jeg også sagtens argumentere for, fordi jeg til dels tror på, at man selv er herre over sit liv. Omvendt ved jeg jo også hvor vigtig ens opvækst er, for hvordan man klarer sig i livet - og for de valg man tager.

Det handler nok også om overskud i mit eget liv. Det er svært at hjælpe andre, hvis man ikke først hjælper sig selv. Mit liv har aldrig været bedre end det er nu, men det betyder ikke at det er en dans på roser. Faktisk tror jeg livet er hårdere nu, fordi jeg har et større overskud, og en viljestyrke, til at arbejde med tingene. Forsøge at opnå en forståelse og forandring, for hvordan jeg har det, føler det, og de problemer jeg står overfor.

Heldigvis, er jeg af person ekstremt nysgerrig, og lever for at lære og forstå. Så jeg skal nok nå dertil, hvor jeg kan forstå hjemløse stiknarkomaner - og bære over med at de vælger at tigge penge på gaden, og spørger en SU-modtager (mig) om en skilling (for hjemløse kan faktisk få kontanthjælp her i Danmark, hvilket er en større sum penge end SU.... og det kan sgu' godt gøre mig lidt bitter, når jeg har en dag, hvor jeg ikke er så stort et menneske).

Men det bliver ikke lige i dag. I dag er jeg en dårlig socialrådgiver. Jeg kommer igen i morgen, og redder verden!


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Kontakt: Sisselvinther@hotmail.com

  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Få besked om nye indlæg på email