Sissel, Depression

Det er efterhånden nogle måneder siden, at jeg skrev et indlæg om min depression. Det var i dette indlæg at jeg fik sat ord på hvordan jeg havde det, og delt en masse tanker og følelser som jeg havde gået med i mange år.

Det var grænseoverskridende at dele her på bloggen. Mest fordi der er mange, selv af mine nærmeste, jeg aldrig havde fået fortalt hvordan jeg helt havde det, men også fordi at det hele bliver mere virkeligt, når det står skrevet, og alle kan læse det.

Jeg er sådan et menneske, der kommer igennem, og over ting, ved at sætte ord på det. Det er en ting jeg kun er blevet forsikret om, efter jeg har skrevet og delt min historie med depression.

I dag, når jeg taler om depressionen, siger jeg altid at: "jeg har haft en depression". Altså noget jeg havde engang...

Det har fået mig til at tænke over, om jeg prøver at tager afstand til det. At jeg ikke vil kendes ved det faktum, at jeg har haft en depression. Eller om jeg i virkeligheden er ude på den anden side.

Jeg ved det ikke.

Jeg ved bare at jeg de fleste dage, er ovenud lykkelig for mit liv. Jeg føler mig priviligeret over de ting jeg har i min hverdag, de ting jeg har opnået, og udsigterne til fremtiden. Jeg vil ikke ændre noget som helst, og jeg har aldrig haft det så godt som jeg har nu.

Samtidig ved jeg, at der stadig er lang vej endnu, før jeg er et sted, hvor jeg føler jeg ikke har brug for aktivt at arbejde med mig selv, lære at tackle mine følelser, og ikke foretage overilede valg, når jeg er i en bestemt sindsstemning.

Jeg er stadig ikke der, hvor jeg, når jeg er i en følelse, er sikker på at den går over igen, og at alt igen bliver godt. Jeg er slet ikke der, hvor jeg føler at jeg har det godt nok, til ikke at arbejde mere for at forstå mig selv og mit sind og indre verden. Jeg er overhovedet ikke der, hvor jeg er klar til at stoppe på medicin.

Så min rejse er fortsat lang, men jeg vil ikke sige at jeg har en depression mere. Jeg har haft en depression, og jeg arbejder stadig med den.

Når jeg i dag ser tilbage, prøver at huske hvad jeg følte og hvordan jeg havde det, kan jeg kun klappe mig selv på skulderen over, at jeg tog mig selv seriøst, og erkendte at jeg ikke havde det godt.

Nu har jeg det bedre end jeg nogensinde har forestillet mig, at jeg kunne få. ☀

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Kontakt: Sisselvinther@hotmail.com

  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Få besked om nye indlæg på email