Point of View

Jeg er så fandens træt af københavnere!
Ikke fordi de hader mig, jyden, der tror jeg er bedre end dem. Det er jeg slet ikke, men jeg er taknemmelig for min ikke-københavne mentalitet. Jeg er glad for at være en nede-på-jorden jyde, der møder mennesker på min vej, på en måde jeg også gerne selv vil mødes: ikke-konfliktskabende, høfligt og vigtigst af alt: ydmygt.

De mangler ydmyghed, gør de. Et instinkt der får dem til at være mere høflige end fjendtlige. En medmenneskelighed der ikke bevidner at de render ind i tusindvis af fremmede hver dag, de med stor sandsynlighed aldrig kommer til at møde igen.

Det er sgu' noget andet med jyder. Ja, jeg generaliserer. Fynbo'er og Bornholmere tror jeg også er med på vores båd. Folk fra resten af Sjælland sikkert også. Storby-københavnere de sejler dog deres egen båd.

En båd der er på vej ud på havet, langt ud i horisonten, derud hvor alt medfølelse og empati ikke findes. Det døde hav, kunne man fristes til at kalde det.

Ikke dødt på den måde, at der ingenting er. Der er nemlig masser af andre både (læs: mennesker) der sejler omkring, passer sig selv. Problemet opstår når bådene passerer hinandens ruter, og får kontakt. Der kolliderer de i et brag.

Københavnere er nemlig ikke stille for sig. Kun når man blot passerer dem, uden at forstyrre deres gøremål. Er der dog den mindste anledning til at Københavneren kan få lov at åbne munden, så kan det meget let ske, at det bliver på en fjendtlig og umenneskelig måde.

Københavnere siger nemlig deres mening. Nej, faktisk ikke bare deres mening. De siger deres mening - med lidt ekstra mening på. Lidt ekstra vrede, fjendtlighed og aggresivitet.

Nogle gange starter de først neutral, med et snert af menneske - men hurtigt bevæger stemningslejet sig over til det modsatte. Man bliver straks rædselsslagen og bange; for det der før var et menneske, hvis person man måske kom lidt for tæt på, på det forkerte tidspunkt, er pludselig en vulkan i udbrud, kombineret med dommedag og tredje verdenskrig.

BANG! BUM! CRASH!

... og så levede Københavneren stille videre, i gang med sit eget liv og egne gøremål. Imens du efterlades tilbage, som et stort spørgsmålstegn - og et godt humør fattigere.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Kontakt: Sisselvinther@hotmail.com

  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Få besked om nye indlæg på email