Depression

I dag er det den 24. December. I aften er det juleaften, og hele dagen i dag, er for de fleste helt speciel.

Jeg har altid glædet mig til jul. Det er ligesom om at året peaker juleaften. Hele december bruges til at tælle ned, til den ene dag, hvor alt hvad der er jul og hygge, koges ned til én dag. Eller en aften, som det oftest kun er, fordi resten af dagen bruges på transport eller forberedelse.

Hvert år, ender jeg med at gå trist i seng, juleaften. Alle forventningerne og glæden jeg har set frem til så længe, måske nok hele året, bliver på meget kort tid udløst, og derefter er det hele slut. Jeg hader juleaften. Der er så mange følelser i julen, for mig. Modsatrettede følelser.

Stress, forventning, glæde, håb, skuffelse - og en eksistentiel følelse af hvad det egentlig er livet handler om.

De fleste juleaftener, i mit liv, har jeg tilbragt med få familiemedlemmer. Fire er oftest det antal personer, vi er sammen juleaften. Det bliver det samme i år.

Da jeg var yngre misundede jeg alle mine bekendte, for at holde jul i store flokke, med børn i alle aldre. Jeg har næsten altid været den yngste juleaften. Den eneste der fik legetøj, den eneste der var ung nok til stadig at skrive "hund" på ønskesedlen. Den eneste, for hvem julen, var noget at se frem til - og helt magisk.

Efter jeg er blevet voksen, har jeg holdt jul på mange andre måder. Et år var jeg frivillig til et arrangement, for familier der ikke havde mange penge at holde jul for. Andre år har jeg holdt jul med mine daværende kæreste. Det er som om det er bedre for mig, at holde jul med andres familie. Så er det nemlig på andres præmisser, og jeg følger bare med. Jeg har derfor ikke så mange forventinger, og bliver ikke så slemt skuffet.

Efter jeg er blevet mor, er det som om jeg bedre selv kan vælge, hvad der skal ske juleaften. Jeg kan selv sætte rammerne, for nu er Bøffen jo en del af det, og tingene skal tilpasses ham. Jeg kan prøve at sørge for, at mine forventninger bliver indfriet; selvom jeg ikke helt præcis ved hvad det er jeg vil have af julen. Det er nok bare en kollision af glæde og forventning, der ender ud i, at julen i realiteten ikke er mere end hvad man gør den til. Så nu vil jeg forsøge selv at gøre den magisk, og værd at glæde sig til - især for Bøffen.

Jeg kan glæde mig sammen med ham, til julen og hyggen. Vi kan skabe vores egne traditioner, og selv bestemme hvem der skal være med i dem.

Jeg ville ønske at jul var noget man fejrede, med alle de mennesker man holder af - og ikke kun familie. Men det forbliver nok ved ønsketænkning.

Nu vil vi begynder at forberede julemaden til i aften, herhjemme, og så skal Bøffen i gang med at pakke gaver op. Han går jo tidligt i seng, og han har mange gaver han skal igennem....


Nyd et par billeder fra vores juleaften sidste år, da Bøffen kun var 3 måneder gammel.


Dejlig jul til dig og dine <3

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Kontakt: Sisselvinther@hotmail.com

  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Få besked om nye indlæg på email