Fødsel, Sissel, Barsel, Mor-erfaringer

Jeg har altid tænkt at kvinder er de sejeste væsener der findes! Helt ærligt, vi kan jo skabe et lille menneske, føde det OG være mor for det. Det kræver faktisk en del af være mor, hvis du spørger mig. Selvfølgelig kommer meget af det instinktivt, og man er meget bedre til det end man forventer, men det er sgu' sejt alligevel! Det er det bedste man kommer til at opleve og udsætte sig selv for: moderskabet.

Der sker flere ting med en når man bliver mor. Både mentalt og fysisk forandrer kroppen sig. Her er hvordan min krop, og forhold til den, har forandret sig efter jeg har født.

Efter du har født kan du alt
Da jeg var gravid var det næsten angstprovokerende at tænke på fødslen. Jeg vidste jo at den kom, for ud skulle baby jo. Jeg synes det var så skræmmende ikke at vide hvordan det ville forløbe, hvor ondt det ville gøre og hvordan jeg ville føle. Heldigvis havde jeg fået bildt mig selv ind, at selvfølgelig kunne jeg føde! Jeg er sgu' da sej og jeg er skabt til det her! At det så ikke gik helt som forventet, det er en anden sag.

Da jeg havde født følte jeg mig som verdens sejeste! Seriøst efter en fødsel ik'? Så er alt andet jo vand i forhold til! En nybagt mor kan alt, det er jeg helt hundrede på. Jeg kunne alt, selv løbe et marathon - og jeg har endda aldrig rigtig gået så meget op i at løbe - men jeg vidste at det ville være easy peasy når jeg nu kunne klare en fødsel. Jeg ved ikke helt om jeg har det helt sådan mere, her otte måneder efter. En sej kvinde, det er jeg dog stadig! For jeg er mor, og jeg har født, og nu tager jeg mig af mit eget lille menneske.

For mig, føles det ikke som om at min krop har forandret sig. Det synes jeg tit man hører kvinder sige, efter de har født. Min krop er nøjagtig den samme, bare lidt sejere! Og så er min navle faldt lidt (meget) af på den...

Jeg føler mig aldrig oppustet mere
Noget jeg tit hører kvinder og veninder brokke sig over, er oppustethed. Efter jeg har været gravid, skænker jeg næsten aldrig min oppustede mave en tanke. Den er jo slet ikke oppustet i forhold til da der var en baby i den. Der var den kæmpe-enorm og vejede alt for meget. Nu er den flad og højest lidt udspilet fordi den er fyldt med mad. Pyt med det! Folk kan jo godt se det ikke er fordi jeg er tyk - og hvem kigger overhovedet på andres maver, og om de er oppustede? Hellere oppustet end gravid, jeg sir' det bare...

Mavebobler føles som babyspark
Lige efter min fødsel, og faktisk en del måneder efter, fik jeg total noia på, hver gang jeg mærkede bobler i min mave. Bobler fra tarmene føles nemlig præcis ligesom da jeg havde en baby i maven der sparkede. Total underlig følelse når babyen så ikke er derinde mere, men den stadig sparker. Jeg har virkelig fået mange små chok over de små fantom-spark mine prutter laver.

Tissemand og tissekone skal nok komme til at fungere sammen igen
Sex er ikke det man tænker på som det første, efter en fødsel. Faktisk tror jeg stort set alle frygter det bagefter. Alle ved jo godt hvad der sker når en baby bliver født, og hvor den kommer ud henne. En udgang der før kun blev brugt som indgang for andre ting.... i andre situationer. Hvordan skal det nogensinde blive det samme? Stol på mig, det bliver det samme - eller bedre faktisk. Det kræver dog lige lidt tålmodighed og tilvænning, for at gå fra at være kvinde til mor OG kvinde, det kræver lidt øvelse oppe i hovedet. Jeg ved dog nu, at det sex jeg har haft, og skal have, her efter jeg er blevet mor, det bliver the sex of my life!

Der er ikke længere noget jeg ikke tør foran min kæreste
Efter min kæreste har oplevet mig i mit mest ømme øjeblik: da jeg fødte, er der ikke det jeg ikke kan gøre med ham. Eller foran ham, for den sags skyld. Vi snakker prut, tis, lort, hår, bræk og alt det andet man helst ikke gør foran sin partner. Ja, vi er sgu' kommet hinanden meget nær efter den fødsel, og det er nu meget rart. Vi er begge meget frie, mest i nøgen forstand, og har aldrig været så gode til at holde noget hemmeligt, eller at opretholde de der facade og romantiske forestillinger, man af og til kan have i et forhold. Som f.eks. at der kommer blomster ud af kvinders numser, i stedet for lort, at kvinder ikke prutter, og at mænd aldrig tisser på brættet. Ja, de forestillinger er helt væk herhjemme. De forsvandt da jeg fødte en baby ud af det aller helligste.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments