Barsel, Mor-erfaringer, Anbefalinger

Da jeg jo bor på Vesterbro, er det primært her jeg har opholdt mig under min barsel.

Jeg tænkte at der måske var chance for at en enkelt, eller to, faldt over bloggen en dag, og så skal i da have en guide til baby-venlige caféer og aktiviteter på Vesterbro - men også i indre by, da lidt shopping under barsel ikke er en helt skidt idé! Jo før de vænner sig til det, jo nemmere bliver det senere i livet 😉

Da Bøffen var spæd, eller i hvert fald indtil han kunne sidde og kravle, tog jeg ham med alle steder hen. Så lå han bare i sin lift eller sad ved mig. Da han så begyndte at ville bevæge sig rundt, så var det slut med frit at vælge hvilken café jeg gerne ville på, for så skulle der pludselig være plads til at Bøffen kunne udfolde sig.
RIP hyggelige caféture, på pæne caféer uden andre børn - Hej ikke så fandens hyggelige caféer, som til gengæld er mega børnevenlige og fuld af andre børn også!

Er du ude efter børnevenlige caféer, og steder du kan tage din baby med hen, hvad enten du er på barsel eller bare gerne vil ud, så kan jeg anbefale følgende:

(Tryk på navnene for at finde frem til stedernes website og adresse)

Baby-venlige steder på Vesterbro, København

Caféer:

Café Sonja

Min absolutte yndlings babyvenlige-café på Vesterbro. Personalet er så venligt - og det er priserne også! En trøffel (på københavns: romkugle) til 10,- kr, er ikke til at kimse af! En (lækker) bolle med (god) ost 20,- kr. Kaffe er standardpriser på 30+ kr.
Der er et børnerum som er super hyggeligt. Jeg har kun én enkelt gang været ude for at der allerede var en mødregruppe der havde taget rummet, og så er der ikke meget plads tilbage, men hvis man er den første mødregruppe, eller bare er der alene med sin baby, så er det en god måde hvorpå man kan nyde en kaffe, mens ens bebs leger med alt det legetøj der er der. Det er også nemt at falde i snak med andre forældre, og udspørge disse om vuggestuer eller bitche over barsel (vi har jo alle været der), imens at jeres bebser leger med hinanden.

Café Sweet Surrender

Nok den mest besøgte café her på Vesterbro, af barslende mødregruppe-kvinder. Der er for det meste altid helt proppet. Det står typisk tyve barnevogne på række udenfor, og når det er tilfældet, så behøver du slet ikke at gå ind for at tjekke om der er plads - det er der ikke! Så må du hellere prøve et af de andre steder jeg kan anbefale.
Hvis der er plads, så er det et fint sted med masser af mulighed for at din baby kan lege med andre babyer, imens du drikker en kaffe og spiser lidt kage (kage og barsel hører sammen...). Priserne er dog rimelig pebrede, og ikke ret SU-venlige. Trøfler/Romkugler koster 15,- kr. En bolle 15,- og kaffe husker jeg som virkelig dyrt.


Absalon Kirken

Det er den fedeste kirke jeg nogensinde har været i. Der er nemlig ikke så meget kirke over den. Der sker alt muligt derinde, og jeg kan anbefale deres temafester om fredagen! Nå, men om dagen er det muligt at tage sine bebser med derind, for stedet er for alle. På den måde vil jeg sige det er børnevenligt, men det er ikke fordi det er tiltænkt småbørnsfamilier frem for andre. Priserne er fine, og deres hyldeblomst saftevand til 20,- kr. for en stor kande er det mest fråderen jeg længe har smagt! De har også babyrytmik, læs mere om det længere nede.

Café Sonja - det er min favoritcafé når jeg skal have Bøffen med

Babysalmesang i Vesterbros kirker:

Det er gratis i alle kirker. Det er det fedeste ved det. Kirkeskatten går til noget fornuftigt, ja. Det er faktisk skide hyggeligt, og ikke så kristent. Jeg er nemlig hverken troende eller medlem af folkekirken, men de lukker mig ind alligevel. Der er børnesange, sæbebobler, frugt og kaffe (mere behøver der faktisk ikke at være før det er godkendt...) Babysalmesang er helt sikkert en god måde at komme ud med sin baby.

Her kan du gå til babysalmesang på Vesterbro:

Kristkirken

Mandage:
Kl. 10:00 for 0-5 mdr.
Kl. 11:00 for 4-12 mdr.

Apostelkirken

Tirsdage:
Kl. 10:00 for 1-2 år.
Kl. 11:00 for 1-4 år.

Sct. Matthæus Kirke

Onsdage:
Kl. 10:00 for 4-12 mdr.
Kl. 11:00 for 4-12 mdr.

Mariakirken

Fredage:
Kl. 9:00 for 11-15 mdr.
Kl. 10:00 for 4-12 mdr.
Kl. 11:00 for 4-12 mdr.
Kl. 13:00 for 0-5 mdr.

Sct. Matthæus Kirken - én af de mange kirker på Vesterbro hvor du kan gå til babyrytmik

Yoga og rytmik

Jeg har været til babyrytmik i Absalon, og det var Bøffen helt vild med. Hende der har det er så god til at få børnene med og det er nogle sjove lege man leger. Ps. der er også sæbebobler!

Yoga med baby i Absalon
Koster 50,- kr.

Tirsdag kl. 10:00
Torsdag kl 11:00

Babyrytmik i Absalon
Koster 50,- kr.

Tirsdage:
Kl. 11:15 for 7-12 mdr.
Kl. 12:00 for 4-7 mdr.

Rytmik på Vesterbro Bibliotek
Koster 25,- kr. pr. person

Onsdage:
Kl. 10:00 for 6-18 mdr.
Kl. 11:00 for 6-18 mdr.

Lørdage:
Kl. 10:00 for 1-3 år.
Kl 11:00 for 1-3 år.

Absalon kirken - hvor du både kan gå til babyrytmik og yoga med din baby

Legestuer

På Vesterbro Bibliotek
Gratis at deltage i.

Fars Legestue:
Tirsdage kl. 9:30 til 12:30

Legestue for alle:
Torsdage kl. 9:30 til 12:30


Andet

Forældrecafé og åben sundhedsplejerske på Saxogade

Mandage kl. 13-15

Der er altid to sundhedsplejerske til stede, som man kan spørge til råds.

Ofte er der temadage med relevante oplæg for forældre. Se kalenderen via linket ovenover, og tryk på "Lokale tilbud fra sundhedsplejen"


Babysvømning i DGI Byen

Jeg har allerede skrevet en guide til babysvømning - eller hvordan men generelt bærer sig ad med at slæbe sin baby med i svømmeren. Det kan være noget af et projekt, men de elsker det, de små - så kom afsted!

Vi gik til babysvømning gennem Familieskolen, der har nogle hold i DGI Byen. DGI-byen har dog også selv hold man kan tilmelde sig.


Baby-venlige steder i Indre by, København

Der er tilsyneladende ikke de store muligheder for at have baby med i byen, hvis man skal ind og shoppe i Indre København. Vi har haft Bøffen med derind mange gange, men mest da han var helt lille og ikke behøvede komme ud af barnevognen. Nu har han jævnligt brug for at komme ud og røre sig, og så plejer vi at besøge følgende:

Illum Rooftop

Tag elevatoren op til et mekka af alt for dyr mad og fancy mennesker... men mellem alle overklasserne og dyre vine, er der faktisk en ganske udemærket baby lounge (som det så fint hedder). Det er ikke helt vildt fint, men der er pusleplads, toilet, mulighed for tilberedning af flasker osv. og sofaer man kan sidde i. Derudover er der også et legegulv, hvor bebserne kan kravle lidt rundt. Vi er altid et smut deroppe for at skifte en ble, når vi er på shoppingtur.

Hovedbiblioteket

Alle biblioteker har en børneafdeling, og det betyder at der også er mulighed for bleskift og alt andet baby-sjov. Derfor er biblioteker så gode, udover muligheden for at låne fantastiske bøger, selvfølgelig. Nå, men Københavns Hovedbibliotek har også ugentlige arrangementer, men jeg er endnu ikke stødt på nogen for børn....


Har du andre anbefalinger til København, når man er på tur med baby?

Så smid en kommentar, så andre kan drage nytte af dine erfaringer

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments